Eigenlijk is het eenvoudig. Event design is Engels voor ‘opzet van je bijeenkomst’. (Mensen geven dingen tegenwoordig nu eenmaal graag een Engelse naam.)

Het gaat niet zo zeer om de locatie, de catering, de uitnodigingen, of andere logistieke aangelegenheden, maar vooral om wat er op het programma staat. Waaruit bestaat jouw bijeenkomst? Wat gaat er gebeuren? En waarom gaat dat gebeuren? Wie gaat dat doen? En hoe? Hoe zorg je ervoor dat iedereen aan het eind van de bijeenkomst naar buiten gaat met het gevoel dat ze blij zijn dat ze er bij waren?

In een goed ontwerp voor een bijeenkomst is nagedacht over wie er komen en waarom ze komen. Het doel van je bijeenkomst kun je niet helder en concreet genoeg hebben. En als je weet wat je doel is, dan kun je na gaan denken over hoe je dat doel het beste kunt bereiken. Dat is meestal niet met een reeks sprekers op het podium, maar juist met een afwisselend programma waar de deelnemers meedoen in plaats van slechts luisteren.

Ik kan je helpen met het opzetten van een aantrekkelijk programma. Samen komen we tot de ideale invulling van jouw bijeenkomst; tot een prachtig event design.